Project Description
SUSUZLUĞUMUZ DİNSİN
Nice nesillere şifa olacak, yıllar geçtikçe değeri artacak bir su kuyusunun açılmasına katkıda bulunmak hem Tanzanya’daki ailelerimiz hem de bizler için seneler sürecek bir iyilik döngüsünü başlatmak, hiç sonu gelmeyecek bir dua kapısını da aralamak anlamına geliyor.
Suyun ulaşmadığı, şehir merkezinden uzak köylerdeki ailelerimiz su ihtiyacını yağmur sularıyla karşılıyor. Hayvancılık yapan ailelerin büyükbaş hayvanları zaman zaman meydana gelen ciddi kuraklıklar sebebiyle ölüyor. Çocuklarımız susuzluk nedeniyle zor şartlar altında büyümeye, gelişmeye, eğitim görmeye çalışıyor. Tanzanya’da suya ulaşamayan bütün okullarımıza, bütün köylere, camii ve mescidlerin yanlarına açıyoruz kuyularımızı.
Öncelikle yetkililerle görüşüp kırsalda ya da şehre yakın yerlerde bulunan okulların su ihtiyacını tespit ediyoruz. Yetkililerin verdiği bilgiler doğrultusunda belirlediğimiz yerlerde su kuyularımızı açmak için izin alıyor ve sonrasında çalışmalarımıza başlıyoruz.
Şehre uzak bölgelerde açtığımız su kuyularının derinliği 175 metreye kadar ulaşıyor. Açtığımız kuyular oldukça derin olduğu için de Tanzanya’daki kardeşlerimizin su ihtiyacını en az 30 yıl karşılayabiliyor.
Kuyularımız 9 musluklu olacak şekilde açılıyor ve bu sayede daha çok kardeşimiz temiz sudan faydalanabiliyor. Kuyulardan istifade edebilecek kardeşlerimizin sayısı ise kuyuyu açtığımız köyün nüfusuna göre değişiyor. Günlük ortalama 2500-3000 kardeşimizin kuyularımız sayesinde temiz suya rahatça erişebildiğini gözlemliyoruz.
Su kuyuları açtığımız okullarda okuyan çocuklarımızın sayısı ise 500 ve 4000 arasında değişiyor. Okul bahçelerine açtığımız su kuyularından yalnızca çocuklarımız değil okul çevresinde yaşayan halk da faydalanıyor.
Kuyulardan çıkan su hayvanlar için de kullanılıyor aynı zamanda. Yağmurun yağmadığı zamanlarda su bulamayan hayvanlar, kuyularımızın suyundan içerek susuzluğunu giderebiliyor. Kuyuyu açtığımız bölgede hayvancılık yapan ailelerimizin hayvanları susuzluk sebebiyle ölmekten kurtulmuş oluyor böylece ve aileler hayvancılık yaparak gelir elde etmeye devam edebiliyor.
Fidan Projemiz kapsamında su kuyularımızın etrafına da fidanlar dikiyoruz ve fidanlarımızı kuyunun suyu ile sulayarak büyütüyoruz. Diktiğimiz fidanların meyveleri kuyuları açtığımız bölgedeki halkın meyve ihtiyacını karşılıyor ve aynı zamanda tarıma katkı sağlanmış oluyor.